“Ben ve Babam-Vatan” Filmi 15 Temmuz Akşamı TRT 1’de

7/11/2024

Türk halkının darbe girişimine karşı gösterdiği destansı mücadele “Ben ve Babam-Vatan” filmi ile ölümsüzleştiriliyor. 15 Temmuz şehitlerinin ve gazilerin anısına hazırlanan kalplere dokunacak film 15 Temmuz akşamı TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

“Ben ve Babam-Vatan” Filmi 15 Temmuz Akşamı TRT 1’de


15 Temmuz Pazartesi akşamı saat 20.00’de TRT 1’de ekrana gelecek olan Ben ve Babam-Vatan filmi, 15 Temmuz darbe gecesi Ankara’da yaşananlara odaklanıyor. Film, darbe gecesi Türk halkının demokrasisine ve milli iradesine sahip çıkış mücadelesini gözler önüne seriyor. Yapımcılığını Uğur Uzunok’un üstlendiği film, bir baba ve oğulun o gece Ankara’da darbecilere karşı verdiği amansız mücadeleyi anlatıyor. Uğur Uzunok’un aynı zamanda senaristi olduğu filmin yönetmenliğini Berat Özdoğan yaptı.

“Ben ve Babam-Vatan” Filmi Konusu


Ben ve Babam-Vatan, hayata karşı çekingen ve ürkek bir babanın ailesini ve vatanını korumak için beklenmedik bir cesaret serüvenini konu ediniyor. Ayrılmak üzere olduğu eşiyle arasını düzeltip ailesini kurtarmaya çalışan bir baba, kendisini 15 Temmuz gecesi oğluyla darbenin tam ortasında bulur. TÜRKSAT’ta mühendis olarak çalışan Cihangir, darbecilerin yayınları keserek halkın direnişini kırma girişimlerini engellemeye çalışır. Eğer darbeciler yayınları kesmeyi başarırlarsa halk çağrıları duyamayacak, sokaklara dökülemeyecek ve direniş başlayamayacaktır. Vatanını darbecilere karşı savunmaya çalışan Cihangir bir yandan da oğlunu koruma ve ailesini geri kazanma çabası içindedir. Sonunda galip gelen Cihangir, oğlu Can’ın doğum gününde darbecilere gösterdiği mücadeleyle gerçek bir kahramana dönüşür.

Ben ve Babam-Vatan Filmi Fragmanı


15 Temmuz Akşamı TRT 1’de İzleyici ile Buluşuyor


15 Temmuz gecesi televizyon ekranlarından darbecilere karşı mücadelenin hikâyesini konu edinen, şehitlerimize ve gazilerimize adanmış bir yapım “Ben ve Babam – Vatan”, 15 Temmuz Pazartesi saat 20.00’de TRT 1’de… Ünlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken yapım, Türk milletinin destansı mücadelesini ekranlara taşıyacak.

“Ben ve Babam-Vatan” Filmi Oyuncu Kadrosu


Başrolünü Ümit Kantarcılar ve Sevcan Yaşar’ın paylaştığı film ünlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Oyuncu kadrosunda Hazım Körmükçü, Burak Sarımola, Erkan Meriç, Cansu Fırıncı, Toprak Kıvılcım, Burcu Kirman, İlayda Yıldırım, Merve Üçer, Yusun Aytekin, Necip Karakaya yer alırken Hakan Boyav, Erdal Özyağcılar, Güzin Özyağcılar misafir oyuncu olarak filmin kadrosunda yer alıyor.