Gaziler Günü'nde “3’te 3”te duygusal anlar

9/23/2024

TRT1’in sevilen yarışma programı "3’te 3", Gaziler Günü özel bölümüyle ekranlara geldi. Gazilerimizin yarıştığı bu özel bölümde duygusal anlar yaşandı. Program boyunca, gazilerin hayat hikayeleri ve başarıları izleyicilere ilham verdi. Kazanılan ödüller ise Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfına bağışlandı.

Gaziler Günü'nde “3’te 3”te duygusal anlar


TRT1’in bilgi yarışması “3’te 3”, Gaziler Günü’nde anlamlı bir bölümle izleyicileriyle buluştu. Gazilerimizin yarıştığı bölümde, birbirinden zor sorulara verilen başarılı yanıtlar dikkat çekti. Pelin Çift’in sunduğu bu özel bölümde, gazilerin anlattıkları hikayeler hem stüdyoda hem de ekran başında duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Yarışma sonunda kazanılan ödüller ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere ise Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfına bağışlandı.

15 Temmuz gecesinin kahramanlarından Ali Bozkurt’un hikayesi


15 Temmuz gecesi yaralanan Emekli Tabip Kıdemli Albay Prof. Dr. Ali Bozkurt, o gece yaşadıklarını anlattı. Bozkurt, darbe girişimi sırasında evinde olduğunu ve Cumhurbaşkanının çağrısıyla Genelkurmay’a giderek mücadeleye katıldığını belirtti. Çatışmada karın bölgesinden yaralanan Bozkurt, meslektaşlarının yardımıyla hayata döndüğünü söyledi. Kahramanlık hikayesi ile gönüllere dokunan Bozkurt, kazandığı 150 bin liralık ödülü Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfına bağışladı.

Kıbrıs Harekatı gazisi Sebahattin Ünlüsoy programa gazi kıyafeti ile katıldı


Kıbrıs gazisi Emekli Astsubay Sebahattin Ünlüsoy, toplumun muharip gazileri daha yakından tanıması amacı yarışmaya gazi kıyafetiyle katıldı. 79 yaşındaki Ünlüsoy’un yarışma sırasındaki heyecanı gözlerden kaçmadı. Emekli Astsubay’ın, "Kıbrıs harekâtında bu kadar heyecanlanmamıştım" ifadesi stüdyodaki herkesi gülümsetti.

Tufan Gündüz, Kıbrıs Harekâtının zor şartlar altında verilen verilmiş büyük bir zafer olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs gazilerinin ne denli hürmete layık olduğunu belirtti. Ünlüsoy, 50 bin liralık üçlemeyi doğru cevaplandırdıktan sonra Pelin Çift’in tamam mı devam mı sorusuna tamam diyerek 50 bin liralık ödülü Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfına bağışladı.

Binbaşı Hasan Hüseyin Uçar’ın kahramanlık hikayesi


Binbaşı Hasan Hüseyin Uçar, Jandarma Genel Komutanın izni ile bir yarışmaya katılan ilk muvazzaf subay oldu. 2018 yılında Tunceli’de yaşanan bir çatışmada sol gözünü kaybeden Uçar, programda yaşadıklarını anlattı. Kazandığı 150 bin lirayı Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı'na bağışladı. Bu bağışlar, gazilerin dayanışma ruhunu ve vatan sevgisini bir kez daha ortaya koydu.

Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Muharrem Kurt’un da gazilere destek olmak için izleyiciler arasında bulunduğu programda, gazilerimiz kazandıkları 350 bin TL’lik ödülü bağışlayarak örnek bir dayanışma örneği sergiledi. TRT stüdyoları, 3’te 3’ün Gaziler Günü özel bölümü ile gazi ve şehitlerin anıldığı duygusal anlara şahit oldu.