“Tarihin Arka Odası” 26 Temmuz’da TRT 1’de

7/26/2024

Türk televizyonlarının sevilen programı "Tarihin Arka Odası", uzun bir bekleyişin ardından 26 Temmuz Pazartesi gecesi saat 23.00'te Murat Bardakçı ve Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun sunumuyla TRT 1 ekranlarında canlı yayınla izleyiciyle buluşacak.

“Tarihin Arka Odası” 26 Temmuz’da TRT 1’de


Geç saatlere kadar süren yayınları izleyenleri adeta ekran başına kilitleyen ve Türkiye’de tarihe olan ilginin yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayan “Tarihin Arka Odası” 26 Temmuz Cuma gecesi yeniden ekrana geliyor. En çok seyredilen TV programlarından biri olan “Tarihin Arka Odası”nda Murat Bardakçı ve Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Fatih Sultan Mehmed’in kişisel eşyaları, fetih devrinden orijinal objeler ve daha fazlasını ele alacak.

Tarihin Arka Odası, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinden canlı yayınla ekranlara geliyor

Program, Türkiye’nin en modern ve kapsamlı kitaplığı olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nden gerçekleştirilecek. İzleyenleri Türkiye tarihinde ilk kez düzenlenen “Fatih Sergisi”ne dair derin bir tarih sohbeti bekliyor. Fatih Sultan Mehmed’e ait özel olarak bir araya getirilen ve daha önce hiçbir sergide görülmemiş olan eşsiz eserleri içeren sergi, Fatih Sultan Mehmed’in hayatını ve dönemini gözler önüne seriyor.

Padişahın şahsi eşyaları ve çeşitli savaş objelerinin yanı sıra Fatih dönemine ait önemli belgeler ile yalnızca tek bir kopyası bulunan nadir kitaplar izleyicilere sunulacak. Bu özel bölüm, Osmanlı tarihi ve kültürünün arka odasını merak eden tüm tarih ve sanatseverleri ekran başına davet ediyor.

Fatih Sultan Mehmed’in dünyasına yeni bir kapı aralanıyor

Fatih Sultan Mehmed’e ait pek çok önemli eserin bir araya getirildiği bu sergide, Osmanlı tarihine dair eşsiz objeler sergileniyor. Fatih Sultan Mehmed’in ünlü kılıcı, çocukluk elbiseleri ve saray kaftanı gibi özel eşyalarıyla birlikte, dünyada tek kopya olan şiir divanı; Ayasofya’nın cami haline getirilmesinden sonra hazırlanan vakfiye ve yapıya ait ilk çizimler, tarihe ışık tutan önemli belgeler de sergide yer alıyor.

Bizanslıların İstanbul kuşatması sırasında Haliç’i korumak için kullandıkları meşhur zincirin bir parçası, Fatih Sultan Mehmed’in portrelerinin yer aldığı madalyonlar ve döneme ait etkileyici tablolar da ziyaretçilerin ilgisine sunulacak. Fatih dönemine ait, yalnızca tek bir kopyası bulunan değerli el yazmaları da sergideki nadir eserler arasında bulunuyor. Bu özel koleksiyon, Fatih Sultan Mehmed’in dönemin sanat ve kültürüne olan katkılarını gözler önüne sererek, ziyaretçilere Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamını yeniden keşfetme fırsatı tanıyacak.

Tarihin Arka Odası Canlı Yayını TRT 1 Ekranlarında

Fatih Sultan Mehmed’i ve onun dönemini tüm detaylarıyla gözler önüne seren bu tarihi ve kültürel koleksiyon, 26 Temmuz 2024 Cuma gecesi saat 23.00'te TRT 1’de yayınlanacak olan “Tarihin Arka Odası”nda.