Pastane 170.Bölüm. Yepyeni, sıfır kilometre bir hafta daha biz insanlar tarafından sayısız anı ile doldurulmayı bekliyor. O zaman, bizim payımıza düşen anıları mutlulukla ve lezzetle yoğurmak. Bu hafta yine birbirinden lezzetli, birbirinden farklı, pratik ve ilk defa rastlayacağınız tarifler hazırladık sizin için. Bugün için listemize öRGüLü TORBA BöREK ve KARAMELLİ ELMALI HAVUç TATLISI'nı aldık. Tabii hepsi bu kadar değil elbette. Bugün bir de uzman konuğumuz vardı. Mikrobiyoloji Uzmanı, Veteriner Hekim Dr. Sibel Kızıl. Sibel hanım gelmeden önce ilk tarifimizi hazırlayıp bir yandan da sizlere “Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak” deyiminin hikayesini anlattık. Dr. Sibel Kızıl ile beraber; gıda zehirlenmelerinden, gıdaların saklanma koşullarından, gıda zehirlenmelerine karşı mutfak malzemelerinin temizliğinin nasıl olması gerektiğinden, ambalajlı ürünleri alırken nelere dikkat edeceğimizden, baharatlarda göremediğimiz risklerden, sokak lezzetlerinde nelere dikkat etmemiz gerektiğinden ve gıda zehirlenmesi vakalarında aranması gereken Alo 174 hattından bahsettik. Tarifle lezzetlendirip, bilgi ile zenginleştirdiğimiz bir günü daha bitirdik. Yeni gün ve yeni tariflerde buluşmak dileğiyle Sevgiyle kalın.