Pastane 176.Bölüm. Bugün bir yandan tariflerimizi yaparken bir yandan da mutfağa saraydan baktık. Nasıl mı oldu? önce saraylara layık bir lezzet nasıl olur diye sorup, FISTIKLI TAVUKLU SAC TAVA ve ballı, bademli SABUNİ HELVASI ile sorumuzu cevaplarken, bir taraftan da Osmanlı'dan günümüze lezzetli et pişirme yöntemlerini anlatıp , Fatih Sultan Mehmet'in sabah ve akşam yemeği menüsünü öğredik beraber. Hepsi bu kadar mı? Tabii ki hayır. çam ağacı ve iğne yapraklı ağaçların gövdesinden elde edilen ve lezzetiyle mest eden soymuk- yalamıktan da bahsedip, ilk yardımın önemini anlattık... ve tabii ki sizin her gün can kulağıyla dinlediğiniz hikayelerimizi de unutmadık. Böylece lezzetli tarifler ve keyifli bir sohbetle bir günü daha noktaladık. Yeni günde görüşünceye dek, Sevgiyle kalın.