Mehmed: Fetihler Sultanı 20. bölümde gerilim tırmanıyor

10/22/2024

TRT 1’in iddialı dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı, 22 Ekim Salı akşamı 20. bölümüyle izleyici karşısına çıkacak. Sultan Mehmed’in zaferlerle dolu yaşamını konu alan dizinin yeni bölümü aksiyon ve gerilim dolu anlara sahne olacak.

Mehmed: Fetihler Sultanı 20. bölümde gerilim tırmanıyor


Mehmed: Fetihler Sultanı, Sultan Mehmed’in hayatını konu alırken dönemin tarihî olaylarını ekrana taşımaya devam ediyor. Dizinin yeni bölümünde hem Osmanlı sarayında hem de Bizans cephesinde tansiyon yükselecek. Sultan Mehmed’in çevresindekilere karşı tutumu ve saray içindeki güç dengeleri izleyiciyi ekrana kilitleyecek. Teke Sancakbeyi İsmail'in büyük kuşatma öncesi Sultan'a karşı nasıl bir tavır alacağı ise merak konusu.

Haremde sürpriz gelişmeler

Mehmed: Fetihler Sultanı 20. bölümde, Şehzade Beyazıd’ın yaşadıklarından dolayı Mehmed’in tepkisi büyük olacak. Haremdeki sorumlulukların el değiştirme ihtimali gündeme gelirken Mehmed’in Gülşah ve Bahar’ı suçlayıp suçlamayacağı merak konusu. Mara Hatun’un bu süreçteki tavrı ise haremdeki dengeleri değiştirecek. Haremde dengeler nasıl değişecek, Mara Hatun bu krizi nasıl yönetecek? Tüm bu sorular Mehmed: Fetihler Sultanı 20. bölümde yanıt bulacak.

Bizans cephesinde zor günler

Bizans cephesinde işler iyice kızışacak. Demetrios, evlat acısıyla baş etmeye çalışırken Bizans’ın içindeki çekişmeler daha da derinleşecek. Theodore, her şeyi geride bırakıp Mora’ya gitme planları yaparken Guistiniani Haliç’i Türklere karşı korumak için mücadeleye hazırlanıyor. İmparator’un stratejilerinin ise hem içerideki hem dışarıdaki düşmanlarına karşı ne kadar etkili olacağı bu bölümde ortaya çıkacak.

Sultan Mehmed ve Zağanos Paşa arasında gerilim

Osmanlı Divanı’nda Sultan Mehmed ve paşalar arasında gerilim yaşanacak. Zağanos Paşa’nın Sultan Mehmed’e danışmadan verdiği emirler bu bölümde önemli bir çatışmanın fitilini ateşleyecek. Sultan Mehmed, olayın arka planını öğrendikten sonra Zağanos’a nasıl bir tepki verecek? Bu süreçte Sultan Mehmed’in sancakbeyleriyle düzenlemek istediği büyük meşveret toplantısı da kritik bir dönüm noktası olacak.

Casuslar ve entrikalarla dolu bir bölüm

Şehirde Türk casuslarının olduğunu fark eden düşman, bu casusları ve şüphelileri yakalamak için strateji geliştirmeye çalışacak. Galata’da ise Lomellino’nun Türkler tarafında yer alması Megadük Notaras’ı öfkelendirirken, aralarındaki gerginlik giderek artacak. Haliç’in zincirini korumak için Galata’ya gönderilen yeniçeriler de zorlu bir görevle karşı karşıya. Öte yandan Sultan Mehmed, büyük bir meşveret toplanmasını ve sancakbeylerinin katılmasını talep edecek. Bu süreçte Teke Sancakbeyi İsmail’in Sultan’a karşı alacağı tavır, kuşatma öncesi kritik bir dönüm noktası olacak.

Mehmed: Fetihler Sultanı, heyecan ve aksiyon dolu yeni bölümüyle 22 Ekim Salı akşamı saat 20.00’da TRT 1’de olacak.