Mehmed: Fetihler Sultanı’nın 2. sezonu başlıyor

9/24/2024

İlk sezonuyla büyük yankı uyandıran Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin ikinci sezonu 24 Eylül Salı akşamı TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Osmanlı Devleti’nin en önemli padişahlarından Fatih Sultan Mehmet’in hayatını ve İstanbul’un fethini konu alan dizinin yeni sezonu büyük bir merakla bekleniyor.

Mehmed: Fetihler Sultanı’nın 2. sezonu başlıyor


TRT 1’in sevilen tarihi dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı, ikinci sezonuyla 24 Eylül Salı akşamı ekranlara gelecek. Serkan Çayoğlu’nun Sultan Mehmed’i canlandırdığı dizi kadroya katılan yeni ünlü isimlerle izleyenleri ekran başına kilitleyecek. Selim Bayraktar, Serdar Gökhan, Seçkin Özdemir, Tuba Ünsal, Ghassan Massoud ve Luka Peroš gibi isimlerin yanı sıra bu sezon dizinin kadrosuna Korel Cezayirli, Erdal Küçükkömürcü, Ufuk Karaali, Osman Soykut ve Willma Elles gibi ünlü oyuncular da katıldı.

Mehmed: Fetihler Sultanı 2. sezon ilk bölümde neler olacak?


Mehmed: Fetihler Sultanı, yeni sezonun ilk bölümünde Sultan Mehmed, Konstantiniyye kuşatması için hazırlıklarını hızla sürdürüyor. Kuşatma hazırlıkları sırasında kara kuvvetlerinin yanı sıra donanmayı da güçlendiren Mehmed, deniz kuvvetlerini Baltaoğlu'na emanet etmiştir. Ancak Baltaoğlu'nun önünde çözülmesi gereken kişisel bir sorun var: Yıllar önce yollarını ayırdığı kardeşi, Konsül kadırgalarına komuta eden amiral Rizzo. Rizzo’nun, kendisine verilen görevi yerine getirip Mehmed’e destek verip vermeyeceği ve daha birçok merak edilen soru yeni bölümde cevap bulacak.

Haremde dengeler değişiyor


Haremdeki kuşatma hazırlıkları tüm hızıyla sürerken Mara, Bahar ve Gülşah başta olmak üzere, haremdeki kadınlar, Osmanlı'nın büyük planına katkıda bulunmak için çalışmalarına devam ediyor. Ancak kuşatmanın yanı sıra haremde farklı bir heyecan daha yaşanıyor. Herkes doğumu yaklaşan Gülşah’ın bebeğinin cinsiyetini merak ederken bu doğum haremdeki tüm dengeleri değiştirecek.

Bizans’ın korkuları günden güne artıyor


Osmanlı’nın yaklaşan kuşatması Bizans'ta korkuyu her geçen gün daha da artırıyor. Bu tehdidi hafifletmek için tedbirler almaya çalışan Konstantinos, kararlarında yalnız kalıp çıkmaza girecek. Üstadı Plethon, bu durumun farkına vararak Konstantinos’a, eski vezir Notaras'ı geri çağırması gerektiğini emredecek. Ancak Notaras’ın dönüp dönmeyeceği ve bu kararın Bizans’taki dengeleri nasıl etkileyeceği merak konusu.

Mehmed: Fetihler Sultanı 2. Sezon Fragmanı