Mehmed: Fetihler Sultanı’nın 18. bölümünde neler olacak?

10/8/2024

Mehmed: Fetihler Sultanı, 8 Ekim Salı akşamı ekranlara gelecek olan yeni bölümünde heyecan dolu dakikalar izleyicileri bekliyor. Mehmed, Bizans’ın tüm planlarını boşa çıkarırken düşmanla mücadelesi her zamankinden daha çetin hale gelecek. 18. Bölümde fetih hazırlıkları da hız kesmeden devam edecek.

Mehmed: Fetihler Sultanı’nın 18. bölümünde neler olacak?


TRT 1’in dikkat çeken dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı, 8 Ekim Salı günü 18. bölümüyle ekranlara geliyor. Yeni bölümde, Mehmed, bir yandan fetih hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da gizli ittifaklar ve tuzaklarla mücadele etmeye devam edecek. Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Seçkin Özdemir, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Esila Umut, Sena Çakır ve daha birçok ünlü ismin rol aldığı Mehmed: Fetihler Sultanı’nın heyecanla beklenen yeni bölümde savaşın fitili iyice ateşlenecek.

Mehmed ve paşaları zorlu bir mücadele bekliyor

Mehmed, Bizans’ın tüm stratejilerini altüst ederek Notaras’a gerekli dersi verir. Sultan Mehmed, fetih hazırlıkları sürerken paşalarına dikkatli olmalarını hatırlatır ve özellikle Baltaoğlu’na savunduğu bölgeyi terk etmemesi gerektiğini vurgular. Ancak Baltaoğlu, Konstantinos’un hain planlarının tuzağına düşer. Diğer tarafta, Çandarlı yeğeni Hayreddin’in kanının izini sürerken Rizzo’yu her yerde aramaktadır. Öcünü almak için cesaretini toplayarak Galata’ya girmeye karar verir.

Konstantinos’un ittifak arayışı

Konstantinos, Notaras’ın Sırplar ve Karamanoğlu ile kurmaya çalıştığı ittifakların bozulduğunu fark eder ve Papa’ya yardım talep eden bir mektup yazar. Papalık bu isteği reddetse de sadece bir kişi, Giovanni Giustianni, ona destek vermeye karar verir ve her şeye rağmen Konstantiniyye’ye doğru yola çıkar. Mehmed:

Fetihler Sultanı 18. Bölüm Fragmanı